Jogurt morelowo-pomarańczowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 934
Jogurt morelowo-pomarańczowy
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 ml jogurtu greckiego
  • 200 g świeżych moreli
  • 100 ml soku ze świeżych pomarańczy
  • 4 łuskane orzechy laskowe
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 garstka kiełków słonecznika

Opis przygotowania:

Morele oraz kiełki słonecznika umyć i osączyć z wody. Morele przekroić na połowy, obrać ze skóry i usunąć z nich pestki. Miąższ z moreli przełożyć do miksera. Następnie do miąższu z moreli dodać jogurt grecki, wlać do tego sok z wyciśniętych pomarańczy i wsypać cukier puder. Całość zmiksować na jednolitą masę, a po zmiksowaniu wyłożyć do miski. Wszystko udekorować orzechami laskowymi i kiełkami słonecznika.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów