Jogurt morelowo-pomarańczowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 934
Składniki:
- 600 ml jogurtu greckiego
- 200 g świeżych moreli
- 100 ml soku ze świeżych pomarańczy
- 4 łuskane orzechy laskowe
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 garstka kiełków słonecznika
Opis przygotowania:
Morele oraz kiełki słonecznika umyć i osączyć z wody. Morele przekroić na połowy, obrać ze skóry i usunąć z nich pestki. Miąższ z moreli przełożyć do miksera. Następnie do miąższu z moreli dodać jogurt grecki, wlać do tego sok z wyciśniętych pomarańczy i wsypać cukier puder. Całość zmiksować na jednolitą masę, a po zmiksowaniu wyłożyć do miski. Wszystko udekorować orzechami laskowymi i kiełkami słonecznika.
Komentarze (0)