Jogurt z warzywami i migdałami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1605
Jogurt z warzywami i migdałami
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 20 g zielonego groszku w łupinie
  • 2 łyżki migdałów
  • 1 brokuł
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Groszek zielony pozbawić końcówek i przełożyć go na talerz. Brokuł podzielić na różyczki, przełożyć je go rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do zielonego groszku na talerzu. Wszystko zalać jogurtem greckim, posypać migdałami oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów