Jogurt z warzywami i migdałami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1605
Składniki:
- 200 ml jogurtu greckiego
- 20 g zielonego groszku w łupinie
- 2 łyżki migdałów
- 1 brokuł
- pieprz kolorowy świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Groszek zielony pozbawić końcówek i przełożyć go na talerz. Brokuł podzielić na różyczki, przełożyć je go rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do zielonego groszku na talerzu. Wszystko zalać jogurtem greckim, posypać migdałami oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Komentarze (0)