Jeżynowe mojito

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 754
Jeżynowe mojito
fot. Jodimichelle (flickr.com) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 plastry limonki do dekoracji
  • 1 szklanka jeżyn
  • 1 szklanka białego rumu
  • 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
  • 0,5 szklanki kostek lodu
  • 0,5 szklanki soku ze świeżo wyciśniętej limonki
  • garstka świeżej mięty

Opis przygotowania:

Jeżyny oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Do szklanek wrzucić jeżyny i świeżą miętę, zalać rumem, wodą mineralną, sokiem ze świeżo wyciśniętej limonki i wrzucić do tego kostki lodu. Całość wymieszać i udekorować plastrami limonki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów