Jajka smażone z fasolką i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 780
Składniki:
- 400 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 pomidory malinowe
- 2 łyżki oleju
- 2 jajka kacze
- 2 jajka kurze
- 2 jajka perlicze
- 2 kromki chleba razowego
- sól
- pęczek zielonego szczypiorku
Opis przygotowania:
Fasolkę, szczypiorek oraz pomidory umyć i odsączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry i wyłożyć talerz. Szczypiorek drobno posiekać. Fasolkę pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić i dodać do pomidorów na talerzu.
Następnie wszystkie jajka wbić na rozgrzany olej na patelni, oprószyć je szczyptą soli i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż same białka się zetną. Wtedy ściągnąć je z patelni i dodać do warzyw na talerzu. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem i podawać z razowym chlebem.
Następnie wszystkie jajka wbić na rozgrzany olej na patelni, oprószyć je szczyptą soli i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż same białka się zetną. Wtedy ściągnąć je z patelni i dodać do warzyw na talerzu. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem i podawać z razowym chlebem.
Komentarze (0)