Jabłkowe szaleństwo
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2798
Składniki:
- 6 dużych jabłek
- paczka rodzynek
- 1 szkl. orzechów włoskich
- 1 szkl. cukru
- 2 szkl. mąki
- 3 jajka
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Opis przygotowania:
Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, dodać rodzynki, szkl. orzechów włoskich i szkl. cukru. To wszystko wymieszać i włożyć do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu z lodówki dodać mąkę, 3 jaja, sodę i proszek. Wymieszać, aż zrobi się taka "mazia" i wszystkie składniki się "skleją". Piec w temp. 180 stopni ok. 40-45 minut.
Ciasto piekąc się zrobi się ciemne, ale tak ma być.
Po wyjęciu i ostygnięciu można posypać cukrem pudrem.
Zawsze wyrasta i jest pyszne. Polecam:)
Ciasto piekąc się zrobi się ciemne, ale tak ma być.
Po wyjęciu i ostygnięciu można posypać cukrem pudrem.
Zawsze wyrasta i jest pyszne. Polecam:)
Komentarze (2)
Robiłam, może efektowinie niewygląda, ale w smaku nawet dobre
Ja też robiłam,wyrosło fajnie i było smaczne
można go polecić:)