Jabłka w cieście

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3985
Jabłka w cieście
fot. L. Marie / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
  • 3 żółtka
  • 300 g margaryny
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • mały proszek do pieczenia
  • 5 małych jabłek

Opis przygotowania:

Jabłka obieramy i kroimy w krążki. Przygotowujemy kruche ciasto: mąkę i tłuszcz siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Następnie je rozwałkowujemy na dwa cienkie placki, układamy krążki jabłek, przykrywamy drugim plackiem, dociskamy. Układamy na blasze, posypujemy cukrem i pieczemy 40 min w temp. 180 na złoty kolor.

Autor: weronika59

Komentarze (1)

dużo roboty a efekt marny. niedobre.

Podobne przepisy

Więcej przepisów