Jabłka w cieście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3985
Składniki:
- 0,5 kg mąki
- 3 żółtka
- 300 g margaryny
- 3 łyżki gęstej śmietany
- mały proszek do pieczenia
- 5 małych jabłek
Opis przygotowania:
Jabłka obieramy i kroimy w krążki. Przygotowujemy kruche ciasto: mąkę i tłuszcz siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Następnie je rozwałkowujemy na dwa cienkie placki, układamy krążki jabłek, przykrywamy drugim plackiem, dociskamy. Układamy na blasze, posypujemy cukrem i pieczemy 40 min w temp. 180 na złoty kolor.
Komentarze (1)
dużo roboty a efekt marny. niedobre.