Islama köfte

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1270
Islama köfte
fot. Bahar (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 600 ml bulionu wołowego
  • 300 g łopatki wołowej bez kości
  • 6 kromek chleba pszennego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 2 zielone papryki chili
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pomidory oraz mięso opłukać pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie chleb pszenny namoczyć w bulionie wołowym, osączyć z jego nadmiaru i zrumienić z obu stron na rozpalonym grillu. Zrumieniony ściągnąć z grilla i wyłożyć na talerz. Mięso wołowe oraz paprykę chili pokroić na małe kawałki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć razem do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i dodać do chleba na talerzu. Pomidory pokroić w cienkie plastry i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów