Islama köfte
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1458
Składniki:
- 600 ml bulionu wołowego
- 300 g łopatki wołowej bez kości
- 6 kromek chleba pszennego
- 3 łyżki oleju
- 2 pomidory
- 2 zielone papryki chili
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pomidory oraz mięso opłukać pod bieżącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Następnie chleb pszenny namoczyć w bulionie wołowym, osączyć z jego nadmiaru i zrumienić z obu stron na rozpalonym grillu. Zrumieniony ściągnąć z grilla i wyłożyć na talerz. Mięso wołowe oraz paprykę chili pokroić na małe kawałki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć razem do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i dodać do chleba na talerzu. Pomidory pokroić w cienkie plastry i dodać do potrawy.
Komentarze (0)