Gulasz grzybowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 3250
Składniki:
- 1 kg grzybów
- 2 cebule
- 4 średnie pomidory
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1 szklanka rosołu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Grzyby oczyść, umyj i pokrój. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Na rozgrzanym oleju obsmaż grzyby z cebulą, wlej rosół, dodaj pomidory i przyprawy i duś około 20 minut. Mąkę rozmieszaj z 1/2 szklanki wody, wlej do gulaszu i zagotuj.
Komentarze (3)
Myślę, że będzie smaczne, czekam na sezon grzybowy, zrobię ten gulasz napewno.
Zrobiłam ten gulasz , bardzo smaczny.
cieszę się, że smakowało!