Grzanki z serem i dynią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1048
Składniki:
- 200 g miąższu z dyni
- 200 g białego sera twarogowego
- 4 kromki chleba
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- 4 listki świeżego tymianku
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól
Opis przygotowania:
Miąższ z dyni oraz tymianek umyć i osączyć z wody. Kromki chleba wysmarować oliwą z oliwek, posypać suszonym oregano i zrumienić z obu stron na rozgrzanej patelni na średnim ogniu. Zrumienione ściągnąć z ognia, przełożyć na tackę i nałożyć na nie ser twarogowy. Miąższ z dyni pokroić w kostkę przełożyć go na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć szczyptą soli i smażyć do chwili jego zarumienienia. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do składników. Wszystko polać sosem sojowym i udekorować listkami świeżego tymianku.
Komentarze (0)