Grzanki z serem i dynią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1048
Grzanki z serem i dynią
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g miąższu z dyni
  • 200 g białego sera twarogowego
  • 4 kromki chleba
  • 4 łyżki oliwa z oliwek
  • 4 listki świeżego tymianku
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól

Opis przygotowania:

Miąższ z dyni oraz tymianek umyć i osączyć z wody. Kromki chleba wysmarować oliwą z oliwek, posypać suszonym oregano i zrumienić z obu stron na rozgrzanej patelni na średnim ogniu. Zrumienione ściągnąć z ognia, przełożyć na tackę i nałożyć na nie ser twarogowy. Miąższ z dyni pokroić w kostkę przełożyć go na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć szczyptą soli i smażyć do chwili jego zarumienienia. Wtedy ściągnąć z ognia i dodać do składników. Wszystko polać sosem sojowym i udekorować listkami świeżego tymianku.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów