Gruszki w syropie z lodem i owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1583
Składniki:
- 200 ml syropu klonowego
- 200 ml płynnego miodu lipowego
- 2 gruszki
- 2 gałki lodów waniliowych
- 2 borówki amerykańskie
- 2 truskawki
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie gruszki obrać ze skóry, przełożyć je do rondla . Potem zalec je syropem klonowym, miodem lipowym i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć je z ognia, wyłożyć na talerz i dobrze przestudzić. Do przestudzonych gruszek dodać po 1 gałce lodów waniliowych i wszystko udekorować truskawkami oraz borówką amerykańską.
Komentarze (0)