Grog z czekoladą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1825
Składniki:
- 10 dag cukru
- 3 łyżki czekolady rozpuszczalnej
- 2 laski cynamonu
- 250 ml mleka
- 1/4 szklanki rumu
- 250 ml wody
- 120 ml śmietany kremówki
- mielony cynamon do posypania
- sok z cytryny i cukier do ozdobienia szklanki
Opis przygotowania:
Brzegi szklanek najpierw zanurzyć w soku z cytryny a następnie w cukrze. Cukier gotować w 1 szklance wody,aż do uzyskania syropu. Dodać czekoladę, laski cynamonu i mleko. Zostawić na 5 min pod przykryciem. Jeszcze raz krótko podgrzać i dodać rum. Podawać z bitą śmietaną i cynamonem.
Komentarze (0)