Grog z czekoladą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1825

Składniki:

  • 10 dag cukru
  • 3 łyżki czekolady rozpuszczalnej
  • 2 laski cynamonu
  • 250 ml mleka
  • 1/4 szklanki rumu
  • 250 ml wody
  • 120 ml śmietany kremówki
  • mielony cynamon do posypania
  • sok z cytryny i cukier do ozdobienia szklanki

Opis przygotowania:

Brzegi szklanek najpierw zanurzyć w soku z cytryny a następnie w cukrze. Cukier gotować w 1 szklance wody,aż do uzyskania syropu. Dodać czekoladę, laski cynamonu i mleko. Zostawić na 5 min pod przykryciem. Jeszcze raz krótko podgrzać i dodać rum. Podawać z bitą śmietaną i cynamonem.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów