Grillowane parówki
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 4116
Składniki:
- 8 grubych parówek
- 8 plasterków wędzonego boczku
- 4 grubsze plastry żółtego sera
- 8 gałązek tymianku
Opis przygotowania:
1.Ser żółty pokroić w słupki.Parówki obrać i naciąć wzdłuż z jednej strony.W powstałą kieszonkę włożyć słupki sera.Każdą parówkę owinąć plasterkami boczku.Spiąć wykałaczką.
2.Parówki połozyć na tacce do grilowania i piec około 5 minut z kazdej strony.Przed podaniem udekorować gałązką tymianku.Można serwować z ciemnym pieczywem i sałatkami warzywnymi.
2.Parówki połozyć na tacce do grilowania i piec około 5 minut z kazdej strony.Przed podaniem udekorować gałązką tymianku.Można serwować z ciemnym pieczywem i sałatkami warzywnymi.
Komentarze (0)