Grahamki z ryżem i kurczakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 886
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 2 bułki grahamki
- 2 piersi z kurczaka
- 1 szklanka kleistego ryżu
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 cebula
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Grahamki przekroić na połowy i przełożyć na talerz. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Oba składniki oprószyć szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do kurczaka i smażyć na średnim ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, ściągnąć z patelni i przełożyć na pokrojone wcześniej grahamki. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, po czym zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować, zmiksować mikserem na jednolitą masę i dodać do całości.
Komentarze (0)