Figi zapiekane z szynką i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2780
Składniki:
- 4 świeże figi
- 15 dag szynki wędzonej w plastrach
- 20 dag sera pleśniowego
- 4 gałązki tymianku
Opis przygotowania:
Figi umyć, osączyć z wody i naciąć nożem na krzyż. Plastry szynki zwinąć w rulony i włożyć w jedno z przecięć fig. Ser pleśniowy pokroić w plastry o grubości do 1 cm i włożyć w kolejne nacięcie owoców. W środek nacięcia włożyć gałązki tymianku. Całość przełożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Zapieczone figi wyciągnąć z piekarnika i wyłożyc na talerz.
Komentarze (0)