Figi pieczone z serem i szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1224
Składniki:
- 100 g szynki parmeńskiej w plastrach
- 100 g sera pleśniowego Roquefort
- 4 dojrzałe figi
- pęczek roszponki
Opis przygotowania:
Roszponkę oraz figi umyć i osaczyć z wody. Roszponkę wyłożyć na talerz. Figi przekroić na połowy, wyłożyć je plastrami szynki parmeńskiej i przełożyć na blachę do pieczenia. Następnie figi z szynką posypać pokruszonym drobno serem Roquefort. Całość wstawić piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C. Wszystko piec do chwili, aż ser całkowicie się roztopi, wtedy wyciągnąć z piekarnika i dodać do roszponki na talerzu.
Komentarze (0)