Figi pieczone

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2047
Figi pieczone
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 figi
  • 150 ml miodu
  • 30 dag sera pleśniowego
  • garść świeżego tymianku
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Figi oraz tymianek umyć i osączyć z wody. Figi rozkroić na ćwiartki, przełożyć do naczynia do zapiekania i posypać pokrojonym tymiankiem oraz szczyptą soli i nakryć plastrem sera pleśniowego. Całość zalać miodem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni i piec przez 4 minuty. Gotowe wyciągnąć i podawać w naczyniu, w którym się zapiekały.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów