Dorsz w mleku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1471
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 400 g wędzonego dorsza
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną natkę zielonej pietruszki i wędzonego łososia. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu przez minutę, po czym ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu, przełożyć na talerz i posypać pozostałą natką zielonej pietruszki. Mleko przelać do rondla, podgrzać je do temperatury 40 stopni i zalać nim całość.
Komentarze (0)