Dorsz w mleku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1471
Dorsz w mleku
fot. Smabs Sputzer / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 400 g wędzonego dorsza
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną natkę zielonej pietruszki i wędzonego łososia. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu przez minutę, po czym ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu, przełożyć na talerz i posypać pozostałą natką zielonej pietruszki. Mleko przelać do rondla, podgrzać je do temperatury 40 stopni i zalać nim całość.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów