Deser ryżowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2228
Deser ryżowy
fot. Pille - Nami-nami / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 1 słoik konfitur wiśniowych
  • 10 dag mielonych migdałów
  • 6 listków mięty
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż opłukać zimną wodą i ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Ugotowany odcedzić i przestudzić. Następnie przełożyć go do pucharków deserowych. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i przelać na ryż. Budyń posypać mielonymi migdałami i zalać konfiturą z wiśni. Wierzch udekorować listkami mięty.

0 komenatrzy

Podobne przepisy