Deser kawowy z rambutanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1025
Składniki:
- 250 ml wody
- 200 g czerwonej fasoli adzuki w zalewie
- 4 owoce rambutana
- 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy instant
- 2 łyżeczki cukru
Opis przygotowania:
Owoce ranbutana umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Wodę zagotować w czajniku i zalać nią kawę rozpuszczalną w plastikowym pudełku. Wsypać do tego cukier, dobrze wymieszać i ostudzić. Po ostudzeniu wstawić do zamrażalnika i dobrze zamrozić. Po zamrożeniu wyciągnąć i zeskrobać łyżeczką do szklanego pucharka. Następnie dodać do tego osączona z zalewy fasolę adzuki i całość udekorować owocami rambutana.
Komentarze (0)