Deser jogurtowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1537
Deser jogurtowy
fot. janineomg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 20 g kolorowych żelek
  • 5 g rodzynek
  • 5 g pistacji
  • 5 g płatków migdałowych
  • 2 banany

Opis przygotowania:

Banany umyć, obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru i połączyć z pokrojonymi bananami. Następnie dodać do tego sparzone rodzynki, migdały, pistacje i wlać jogurt naturalny. Całość wymieszać i przełożyć do kubka. Wszystko posypać kolorowymi żelkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów