Czekolada

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1733
Czekolada
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 3/4 l mleka
  • 1,5 tabliczki twardej czekolady
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki cukru pudru

Opis przygotowania:

Czekoladę połamać na drobne kawałki. Zagrzać mleko na gorąco i rozpuścić w nim czekoladę. Żółtka ubić z cukrem na jednolita masę. Czekoladę trzymać na małym ogniu i wlać do niej powoli żółtka. Mieszając trzepaczką doprowadzić do zgęstnienia masy i zestawić z ognia. Czekoladę przelać do filiżanek i podawać na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów