Croissanty zapiekane z szynką i oscypkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2675
Składniki:
- 4 plastry oscypka
- 2 croissanty
- 2 plastry szynki wędzonej
- 2 liście sałaty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pomidor
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Croissanty przekroić na połówki i wysmarować oliwą z oliwek. Na dolną warstwę nałożyć plastry szynki wędzonej, oscypka, sałatę i pokrojone pomidory. Całość nakryć górną warstwą, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec do chwili, aż oscypek zacznie się roztapiać.
Komentarze (0)