Ciasto z owocami sezonowymi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 3699
Składniki:
- 3 jajka
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- półtorej łyżki proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżki śmietany
- 0,75 kg owocu
- cukier puder do posypania
Opis przygotowania:
3 żółtka, margaryna, 1 szklanka cukru utrzeć, dodać 1 szklankę mąki wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Wymieszać dokładnie. Następnie ciasto podzielić na 3 równe części. Jedną część odłożyć a do dwóch części dodać drugą szklankę mąki wymieszać i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Na ciasto poukładać owoce. Białka ubić i połączyć z trzecią częścią ciasta i wyłożyć na owoce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. 35-40 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Komentarze (2)
placuszek jest pyszny i za każdym razem wychodzi
Bardzo sie ciesze ze smakowalo,Pozdrawiam.