Ciasto czekoladowe w 5 minut
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 11489
Składniki:
- 4 łyżki mąki tortowej
- 4 łyżki stołowe cukru
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżeczki mleka
- 3 łyżeczki oleju
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- rodzynki i orzechy według uznania
- 1 kubek :-)
Opis przygotowania:
Zmiksuj w kubku mąkę, cukier, kakao i jajko. Dodaj rodzynki, orzechy, wlej mleko oraz olej i dokładnie wymieszaj wszystko. Włóż do mikrofalówki ustawionej na najwyższą moc na 3 minuty. Gdy ciasto przestanie już rosnąć - wyciągnij. Smacznego!
Komentarze (14)
Ciekawy prepis,tylko na jaki program ustawić mikrofalówkę?
anita: ja ustawiłam mikrofalę na "gotowanie" i wyszło
Ja zrobiłam to ciasto w piekarniku... Pieklo sie dłużej ale bezpieczniej... Wierzcie mi... lepiej tak
Super szybko super dobre. Ale ja dałam ciut wiecej mleka:)
Jeśli w piekarniku to w ilu stopniach?
Super przepis... Ja nie potrafie w ogóle gotować a chciałam mamie zrobić niespodzianke :) i udało się!!! Tylko następnym razem będę wiedzieć że to musi być DUŻY KUBEK!
Dzięki za przepis własnie robię to ciasto w mikrofalówce LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL:)
polecam przepis ;) !! tylko ile dać stopni w piekarniku?
Właśnie się robi ;) mam nadzieję, że się uda ;p ...[3 min. później]... udało się ! Tylko więcej kakao by się jednak przydało ;D
Właśnie się robi ;) mam nadzieję, że się uda ;p ...[3 min. później]... udało się ! Tylko więcej kakao by się jednak przydało ;D
świetny przepis na początku zwątpiłam ale jednak ... udało się !
ja upieklam w malym garnku aluminiowym w piekarniku i wyszlo pyszne ;) nawet mojej mamie smakowalo ;D tylko trzeba szybko jesc poki cieple bo sie kamien zrobi:(
Gumiaste, dałem źle składniki, ale nawet git, tylko dfalem 4 łyżki kakao i jak gorzka czekolada...
jak ktoś piekł w piekarniku to niech da znać ile i w jakiej temperaturze, mikrofali niestety nie posiadam a chętnie bym spróbowała tego przysmaku :)