Ciastka z serem i łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2133
Ciastka z serem i łososiem
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g sera kanapkowego Hochland
  • 20 g wędzonego łososia
  • 1 łyżeczka posiekanego zielonego koperku do posypania
  • sól
  • pieprz
  • Na ciasto:
  • 200 g mąki gryczanej
  • 150 ml mleka
  • 100 g mąki tortowej
  • 60 g roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 1 łyżka posiekanej drobno natki zielonej pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego drobno zielonego koperku
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Mąkę gryczaną oraz tortową przesypać do miski i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać do tego posiekaną natkę zielonej pietruszki koperku, wlać mleko i roztopione masło. Potem jajka wbić do rondla, roztrzepać trzepaczką i dodać do składników. Z całości wyrobić ciasto i przełożyć do małych papilotek. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec przez 10 minut. Potem wyciągnąć z piekarnika i przestudzić. Na przestudzone ciasto wyłożyć serek kanapkowy zmieszany z szczyptą soli, pieprzu oraz pokrojonego na małe kawałki wędzonego łososia. Wszystko posypać posiekanym drobno zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów