Ciastka z serem i łososiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2133
Składniki:
- 300 g sera kanapkowego Hochland
- 20 g wędzonego łososia
- 1 łyżeczka posiekanego zielonego koperku do posypania
- sól
- pieprz
- Na ciasto:
- 200 g mąki gryczanej
- 150 ml mleka
- 100 g mąki tortowej
- 60 g roztopionego masła
- 2 jajka
- 1 łyżka posiekanej drobno natki zielonej pietruszki
- 1 łyżka posiekanego drobno zielonego koperku
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Mąkę gryczaną oraz tortową przesypać do miski i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać do tego posiekaną natkę zielonej pietruszki koperku, wlać mleko i roztopione masło. Potem jajka wbić do rondla, roztrzepać trzepaczką i dodać do składników. Z całości wyrobić ciasto i przełożyć do małych papilotek. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec przez 10 minut. Potem wyciągnąć z piekarnika i przestudzić. Na przestudzone ciasto wyłożyć serek kanapkowy zmieszany z szczyptą soli, pieprzu oraz pokrojonego na małe kawałki wędzonego łososia. Wszystko posypać posiekanym drobno zielonym koperkiem.
Komentarze (0)