Ciastka w kokosie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2455
Składniki:
- 1/2 kostki margaryny
- 1 szklanka cukru pudru
- 3 jajka
- 1 łyżka kakao
- 1,5 szklanki mleka
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- kokos
- Polewa kakaowa:
- 8 łyżek cukru pudru
- 3 łyżki kakao
- 2 jajka
- 1/2 kostki margaryny
Opis przygotowania:
Żółtka utrzeć z cukrem oraz z margaryną. Następnie dodać mąkę i kakao. Pianę ubić i połączyć. Wsadzić do gorącego piekarnika i piec przez ok. 20 minut. Po wystygnięciu pokroić w kostkę i obtoczyć w polewie i kokosie.
Polewa: składniki ubić i dodać roztopioną, jeszcze ciepłą margarynę i wymieszać. Wystudzić w lodówce.
Polewa: składniki ubić i dodać roztopioną, jeszcze ciepłą margarynę i wymieszać. Wystudzić w lodówce.
Komentarze (1)
Nie widzę w składnikach mąki. Może zamiast mleka ma być mąka?