Pinacolada w kokosie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 3742
Pinacolada w kokosie
fot. JMazzolaa / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 m śmietanki kokosowej
  • 1 kokos
  • 1 ananas
  • 1 banan
  • sok z połowy limonki
  • 1 wisienka koktajlowa

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce umyć i osączyć z wody. Kokosa przeciąć w górnej części, a mleko z niego przelać do miksera i połączyć ze śmietanką kokosową. Ananasa przekroić na połowy, wydrążyć miąższ i przełożyć do miksera. Do całości wlać sok cytrynowy i wszystko dokładnie zmiksować, po czym przelać do orzecha kokosowego. Napój udekorować wisienką koktajlową z parasolką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów