Chutney kokosowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2941
Składniki:
- 30 g białego sera twarogowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 1 zielona papryczka chili
- 1 czerwone papryczka chili
- 1 łyżeczka gorczycy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka rodzynek
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Papryczkę chili umyć, osączyć z wody i pokroić na drobne kawałeczki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną papryczkę chili, sparzone wcześniej rodzynki, gorczycę i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć z ognia i przełożyć do miksera. Dodać do tego ser twarogowy, śmietanę kremówkę, wsypać wiórki kokosowe, wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i całość zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki przełożyć do miseczki i wstawić na 20 minut do lodówki.
Komentarze (0)