Chrupkie gofry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4213
Składniki:
- 0,5 kg mąki
- 2 jaja
- 1/2 szkl. cukru pudru lub mniej
- 1/3 kost. margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- woda
Opis przygotowania:
Zaczynamy od stopienia margaryny i zostawienia do wystygnięcia. W tym czasie do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, cukry. Dolewamy ok. 1,5 do 2 szkl. wody (tyle, żeby ciasto było konsystencji jak gęsta śmietana). Następnie dolewamy stopione i ostudzone masło. Miksujemy. Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę i bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Smażymy. Smacznego!
Komentarze (5)
Bardzo dobre
wyszłs super dodre!!!!1
właśnie dzisiaj zrobiłam na kolację. Wyszły pyszne. Takie lubię - chrupiące :-). Mniam. Do tego bita śmietana i owoce i sama rozkosz. Polecam ten przepis.
super!!!! pyszne@***mniam...
Wyszły super chrupkie!Polecam!Dziękuję za znakomity przepis!