Chrupkie gofry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4213
Chrupkie gofry
fot. James Ashburn (flickr.com) / CC

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
  • 2 jaja
  • 1/2 szkl. cukru pudru lub mniej
  • 1/3 kost. margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • woda

Opis przygotowania:

Zaczynamy od stopienia margaryny i zostawienia do wystygnięcia. W tym czasie do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, cukry. Dolewamy ok. 1,5 do 2 szkl. wody (tyle, żeby ciasto było konsystencji jak gęsta śmietana). Następnie dolewamy stopione i ostudzone masło. Miksujemy. Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę i bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Smażymy. Smacznego!

Autor: weronika59

Komentarze (5)

wyszłs super dodre!!!!1

właśnie dzisiaj zrobiłam na kolację. Wyszły pyszne. Takie lubię - chrupiące :-). Mniam. Do tego bita śmietana i owoce i sama rozkosz. Polecam ten przepis.

super!!!! pyszne@***mniam...

Wyszły super chrupkie!Polecam!Dziękuję za znakomity przepis!

Podobne przepisy

Więcej przepisów