Chłodnik ogórkowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4837
Składniki:
- 1 świeży ogórek
- 4 jogurty naturalne
- 5 młodych małych cebulek ze szczypiorkiem
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka zielonego koperku
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- sól
Opis przygotowania:
Ogórka umyć, obrać ze skóry, pokroić drobno, posolić i zostawić na 15 minut. Pokroić drobno cebulę ze szczypiorkiem, dodać do niej zielony koperek i czosnek. Wszystko rozetrzeć razem w jednym naczyniu. Ogórki osączyć z nadmiaru wody i dodać do roztartego czosnku i cebuli. Całość zalać jogurtem, a na końcu wlać olej dokładnie mieszając. Gotowy chłodnik podajemy oczywiście na zimno.
Komentarze (0)