Chłodnik kokczetowski

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1774

Składniki:

  • 1 l kwaśnego kefiru
  • 3 szklanki przegotowanej wody
  • 500 g ogórków
  • 250 g rzodkiewki
  • 25 g czosnku
  • 5 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

3 szklanki wody przegotować i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu obrać ze skorupek. Czosnek rozetrzeć z małą ilością soli. Ogórki umyć, obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Kefir zmieszać z przegotowaną i ostudzoną wodą, dodać do tego pokrojone ogórki i roztarty czosnek. Pokroić natkę zielonej pietruszki, szczypiorek, doprawić solą do smaku i dodać całe ugotowane jajka. Chłodnik podajemy zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów