Chłodnik kokczetowski
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1774
Składniki:
- 1 l kwaśnego kefiru
- 3 szklanki przegotowanej wody
- 500 g ogórków
- 250 g rzodkiewki
- 25 g czosnku
- 5 jajek
- pęczek szczypiorku
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
3 szklanki wody przegotować i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu obrać ze skorupek. Czosnek rozetrzeć z małą ilością soli. Ogórki umyć, obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Kefir zmieszać z przegotowaną i ostudzoną wodą, dodać do tego pokrojone ogórki i roztarty czosnek. Pokroić natkę zielonej pietruszki, szczypiorek, doprawić solą do smaku i dodać całe ugotowane jajka. Chłodnik podajemy zaraz po przyrządzeniu.
Komentarze (0)