Chili w oliwie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2512
Składniki:
- 600 ml oliwy z oliwek
- 400 g czerwonej papryki chili
- 6 ząbków czosnku
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Paprykę umyć, osączyć z wody, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać ze skóry, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną wcześniej paprykę, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć do chwili, aż zmięknie na średnim ogniu. Następnie wszystko ściągnąć z ognia przełożyć na talerz i zalać oliwą z oliwek.
Komentarze (0)