Buraki nadziewane serem i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 199
Buraki nadziewane serem i orzechami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g sera mozzarella
  • 4 duże czerwone buraki
  • 4 łyżki łuskanych orzechów włoskich
  • świeża bazylia
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Buraki oraz bazylię umyć i odsączyć z wody. Buraki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości ze skóra. Po ugotowaniu buraki odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Mozzarellę pokroić w cienkie plastry, wyłożyć je na przekrojonych wcześniej plastrach buraków i posypać orzechami włoskimi. Plastry buraka ułożyć na przemian z serem, oprószyć szczyptą soli, wyłożyć na talerz i udekorować świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów