Drink Bloody Hell
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2022
Składniki:
- 200 ml czystej wódki
- 100 ml soku pomidorowego
- 2 żółte papryczki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 cebule dymki
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżka gotowego sosu Worcestershire
- 1 łyżka tabasco
- 1 garść kruszonego lodu
Opis przygotowania:
Wódę dobrze schłodzić w lodówce, po czym przelać do shakera. Dodać do niej sok pomidorowy, tabasco, sos worcestershire, 1/2 łyżeczki soli i dokładnie wymieszać. Następnie przygotować szklanki, namoczyć ich brzegi w soku z cytryny, potem w soli i wsypać kruszony lód. Przelać całą zawartość z shakera do szklanek. Papryczkę umyć i osączyć z wody. Cebulę dymkę obrać ze skóry, naciąć z jednej strony krzyżowo i razem z papryczką udekorować drinki.
Komentarze (0)