Bitki w warzywach
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2484
Składniki:
- 400 g wołowego rostbefu
- 40 g oleju
- 3 marchewki
- 2 czerwone papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 0,5 szklanki białego wina wytrawnego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso umyć, pokroić w plastry i ubić tłuczkiem. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Marchew pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać ze skóry i pokroić w plastry. Następnie oprószyć pieprzem, solą i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Potem wlać wino, dodać pokrojone warzywa i dusić do miękkości mięsa na małym ogniu. W czasie duszenia podlewać winem oraz wytworzonym sosem
Komentarze (0)