Bitki w warzywach

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2484
Bitki w warzywach
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g wołowego rostbefu
  • 40 g oleju
  • 3 marchewki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki białego wina wytrawnego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso umyć, pokroić w plastry i ubić tłuczkiem. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Marchew pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać ze skóry i pokroić w plastry. Następnie oprószyć pieprzem, solą i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Potem wlać wino, dodać pokrojone warzywa i dusić do miękkości mięsa na małym ogniu. W czasie duszenia podlewać winem oraz wytworzonym sosem

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów