Baranek twarogowy z owocami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1216
Baranek twarogowy z owocami
fot. healthiermi / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g białego twarogu koziego
  • 4 kropelki deserowe z czekolady
  • 2 dojrzałe gruszki
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • 1 owoc karamboli

Opis przygotowania:

Gruszki, karambolę oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Liście sałaty rzymskiej wyłożyć na talerz. Następnie gruszki obrać ze skóry, przekroić je na połowy, wydrążyć z nich nasiona, a miąższ położyć na liściach sałaty. Następnie na to nałożyć twaróg kozi. Owoc karamboli pokroić w plastry o grubości 1 cm, wyciąć z nich trójkąty i uformować z nich różki baranka. W miąższ gruszki włożyć czekoladowe kropelki (oczy baranka).

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów