Baranek twarogowy z owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1216
Składniki:
- 400 g białego twarogu koziego
- 4 kropelki deserowe z czekolady
- 2 dojrzałe gruszki
- 2 liście sałaty rzymskiej
- 1 owoc karamboli
Opis przygotowania:
Gruszki, karambolę oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Liście sałaty rzymskiej wyłożyć na talerz. Następnie gruszki obrać ze skóry, przekroić je na połowy, wydrążyć z nich nasiona, a miąższ położyć na liściach sałaty. Następnie na to nałożyć twaróg kozi. Owoc karamboli pokroić w plastry o grubości 1 cm, wyciąć z nich trójkąty i uformować z nich różki baranka. W miąższ gruszki włożyć czekoladowe kropelki (oczy baranka).
Komentarze (0)