Banh Bo Nuong

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3334
Banh Bo Nuong
fot. Andrea_Nguyen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki pasty pandanowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki z tapioki
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka masła do wysmarowania formy
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 0,5 łyżeczki soli

Opis przygotowania:

Mleko kokosowe wymieszać z cukrem. Mąkę pszenną przesypać do miski i wymieszać z tapioką, proszkiem do pieczenia oraz solą. Jajka wbić do drugiej miski i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Do roztrzepanych jaj wlać rozmieszane wcześniej mleko kokosowe z cukrem i razem wymieszać. Następnie wlać do tego ekstrakt waniliowy, wsypać wymieszaną mąkę i całość zmiksować mikserem na jednolita masę. Dodać pastę pandanową i całość ponownie zmiksować, po czym przelać do wysmarowanej masłem tortownicy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec na złoty kolor.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów