Banh Bo Nuong
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3334
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżeczki pasty pandanowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki z tapioki
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka masła do wysmarowania formy
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Mleko kokosowe wymieszać z cukrem. Mąkę pszenną przesypać do miski i wymieszać z tapioką, proszkiem do pieczenia oraz solą. Jajka wbić do drugiej miski i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Do roztrzepanych jaj wlać rozmieszane wcześniej mleko kokosowe z cukrem i razem wymieszać. Następnie wlać do tego ekstrakt waniliowy, wsypać wymieszaną mąkę i całość zmiksować mikserem na jednolita masę. Dodać pastę pandanową i całość ponownie zmiksować, po czym przelać do wysmarowanej masłem tortownicy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec na złoty kolor.
Komentarze (0)