Bakłażany z sałatką warzywną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2136

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 15 dag startego sera żółtego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 oliwek
  • 10 dag fasolki szparagowej ugotowanej
  • sól, pieprz ziołowy do smaku

Opis przygotowania:

Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż, wydrążyć, posolić, odstawić na ok. 30 minut, aby puściły sok.
Fasolkę szparagową pokroić na 1-centymetrowe kawałki, dodać przeciśnięty czosnek, pokrojone w kostkę pomidory, cebulę oraz oliwki. Wymieszać to wszystko z oliwa, koperkiem, pieprzem i solą.
Bakłażany posmarować oliwą i napełnić farszem warzywnym. Zapiec w mikrofalówce. Pod koniec pieczenia posypać startym, żółtym serem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy