Bakłażany z sałatką warzywną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2788
Składniki:
- 1 bakłażan
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 15 dag startego sera żółtego
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 5 oliwek
- 10 dag fasolki szparagowej ugotowanej
- sól, pieprz ziołowy do smaku
Opis przygotowania:
Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż, wydrążyć, posolić, odstawić na ok. 30 minut, aby puściły sok.
Fasolkę szparagową pokroić na 1-centymetrowe kawałki, dodać przeciśnięty czosnek, pokrojone w kostkę pomidory, cebulę oraz oliwki. Wymieszać to wszystko z oliwa, koperkiem, pieprzem i solą.
Bakłażany posmarować oliwą i napełnić farszem warzywnym. Zapiec w mikrofalówce. Pod koniec pieczenia posypać startym, żółtym serem.
Fasolkę szparagową pokroić na 1-centymetrowe kawałki, dodać przeciśnięty czosnek, pokrojone w kostkę pomidory, cebulę oraz oliwki. Wymieszać to wszystko z oliwa, koperkiem, pieprzem i solą.
Bakłażany posmarować oliwą i napełnić farszem warzywnym. Zapiec w mikrofalówce. Pod koniec pieczenia posypać startym, żółtym serem.
Komentarze (0)