Bakłażany faszerowane ryżem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2602

Składniki:

  • 3 średnie bakłażany
  • 20 dag gotowanego ryżu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • bazylia suszona
  • pieprz mielony
  • sól

Opis przygotowania:

Bakłażany obrać, przekroić wzdłuż, posolić i odstawić na chwilę. Pomidory obrać ze skóry, pokroić i poddusić razem z wyciśniętym czosnkiem. Dodać bazylię i ugotowany ryż. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Nadzieniem napełnić bakłażany, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem, podlać trochę wodą i upiec. Podawać posypane zieloną pietruszką.

0 komenatrzy

Podobne przepisy