
Bakłażany faszerowane ryżem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3480

Składniki:
- 3 średnie bakłażany
- 20 dag gotowanego ryżu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 4 pomidory
- 2 łyżki oleju
- bazylia suszona
- pieprz mielony
- sól
Opis przygotowania:
Bakłażany obrać, przekroić wzdłuż, posolić i odstawić na chwilę. Pomidory obrać ze skóry, pokroić i poddusić razem z wyciśniętym czosnkiem. Dodać bazylię i ugotowany ryż. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Nadzieniem napełnić bakłażany, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem, podlać trochę wodą i upiec. Podawać posypane zieloną pietruszką.
Komentarze (0)