Asparagi alla milanese
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2353
Składniki:
- 4 szparagi zielonych
- 2 jajka
- 5 dag tartego parmezanu
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szparagi umyć, odciąć końcówki, zalać 1 l lekko osolonej wody i odcedzić. Dwa z nich przełożyć na talerz, a dwa kolejne pokroić drobno, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, po czym zmiksować mikserem i wyłożyć na szparagi na talerzu. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, wbić jajka i smażyć na małym ogniu do czasu, aż się zetną. Potem ściągnąć z ognia i dodać do składników. Całość oprószyć pieprzem oraz solą i posypać tartym parmezanem.
Komentarze (0)