Kuchenne afrodyzjaki

Oceń:
(1 głos)
Kuchenne afrodyzjaki
fot. fotografiche (photodune.net)

Magiczne, pobudzające środki miłosne znane już były w starożytności. Dawniej trzeba było udać się do czarownicy, która sporządzała tajemną miksturę pozwalającą osiągnąć większe możliwości seksualne, wzbudzić pożądanie i potęgować doznania. W dzisiejszych czasach odkrytych jest wiele substancji, które posiadają działanie pobudzające i wcale nie trzeba po nie iść do apteki. Czasami wystarczy sięgnąć do kuchennej szafki czy lodówki, gdyż wiele produktów ożywczych mamy w domowej spiżarni.

Na co dzień stosujemy w kuchni wiele afrodyzjaków, są to przyprawy, produkty spożywcze, napoje… Mnóstwo posiada właściwości, które rozgrzeją nawet najchłodniejszych kochanków. Ponadto takie dopalacze są często bardzo zdrowe dla naszego organizmu, więc jeśli można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu to… dlaczego nie?

Ekscytujące zioła i jarzyny

  • bazylia – jej kwasy i olejki eteryczne pogłębiają pragnienia seksualne.
  • imbir – zjadany na surowo wzmaga doznania seksualne, poprawia krążenie krwi, wydłuża czas erekcji, silnie rozgrzewa.
  • chili – odpowiadająca za ostrość papryczki kapsaicyna poprawia krążenie krwi i uwalnia odpowiedzialne za świetny nastrój endorfiny.
  • lubczyk – najstarszy polski afrodyzjak uchodzący za symbol miłości; zwiększa pobudliwość seksualną, wzmaga siły witalne.
  • cynamon – rozpala zmysły i wprowadza w stan ekscytacji; można się także nasmarować olejkiem cynamonowym, sam jego zapach rozpala zmysły.
  • wanilia – działa pobudzająco i rozluźniająco; pomaga przy kłopotach z erekcją.
  • gałka muszkatołowa - „przyprawa kochanków” świetnie działająca na potencje; należy ją stosować w niewielkich ilościach, gdyż nadmiar może wywołać halucynacje.
  • kurkuma – pikantna i aromatyczna działa pobudzająco i rozgrzewająco.
  • rozmaryn – przyniesie obiecujące skutki, jeśli wcześniej dodamy go do kąpieli.

Afrojarzyny

  • seler – rozszerza naczynia krwionośne, pobudza i zwiększa wrażliwość stref erogennych, podsyca produkcję hormonów i wzmaga podniecenie.
  • bakłażan - „gruszka miłości” zawierająca pobudzający potas i fosfor.
  • czosnek i cebula – ich wartości i bogactwa wzmagają ochotę na seks, jeśli jednak sam zapach może nam ją odebrać, lepiej spróbować czegoś innego.
  • białe szparagi – posiadają szereg witamin, które wzmagają miłosne zapały.
  • karczochy – obniżają poziom złego cholesterolu, co nie tylko poprawia samopoczucie ale i wydłuża  orgazm.
  • fenkuł – zwiększa libido, jest bogaty w minerały i antyoksydanty potrzebne przy prawidłowym funkcjonowaniu gruczołów płciowych.

Owocowelove

  • awokado – leczy impotencje i niepłodność.
  • ananas – pobudza zmysły, a fani ostrzejszej zabawy wiedzą, że jego słodki smak pozostaje w ustach na długo.
  • figa – aminokwasy, które posiada pobudzają apetyt na miłosne uniesienia; jest uznawana za owoc miłości i płodności.
  • truskawki – w szczególności w połączeniu z czekoladą – która kobieta się im oprze?
  • arbuz – niewielka porcja zblendowanego wraz ze skórką arbuza działa na mężczyzn niczym viagra.
  • banan – zawarta w nim bromelina zwiększa produkcję testosteronu, a witamina B oraz potas dodają sił i wigoru.
  • gruszka – kształtem przypomina kobiecą sylwetkę, w starożytności nazwana „grzesznym owocem” dziś osładza życie potęgując doznania.
  • granat – bardzo zdrowy symbol zmysłowości; zwiększa poziom testosteronu, powoduje wzrost popędu seksualnego.
  • brzoskwinia – zmysłowy owoc, któremu przypisuje się moc przedłużania stosunku.
  • dynia – posiada totoferol, substancję afrodyzjalną zwaną „witaminą miłości”; dynię poleca się mężczyzną mającym problemy z prostatą.

Cud z wód

  • ostrygi i inne owoce morza – zwiększają libido, poziom testosteronu i estrogenów dzięki aminokwasom i dużej zawartości cynku. Osławiony Casanova znany ze swych miłosnych podbojów zjadał kilkadziesiąt ostryg na śniadanie.
  • kawior – zdrowy, drogi, luksusowy, bardzo silny afrodyzjak zmienia mężczyznę w obiekt pożądania.

Sekrety Napoleona

Trufle, smardze i prawdziwki wzmagają potencję. Te pierwsze spożywał Napoleon, dzięki czemu jego problemy łóżkowe odeszły w niepamięć.

Dynamizujący %

Niewielka ilość alkoholu wprowadzi nas w błogi i przyjemni stan, który może zaowocować rozkosznym zakończeniem dnia. Należy jednak zdecydować się na takie procenty, o których wiadomo, że przyniosą dobre skutki. Jeśli chcemy być bardziej pobudzeni, powinniśmy skosztować szampana, wina z agawy, wina z winorośli lub węgierskiego tokaja.

Cała rajcowna reszta

  • żeń-szeń – znany od wieków skuteczny afrodyzjak; zwalcza zaburzenia erekcji; wspomaga rozkurcz naczyń krwionośnych, co skutkuje napływem krwi do penisa. czekolada – smak i aromat nas uszczęśliwia a po jej spożyciu przyspiesza nam tętno i wzrasta poziom hormonów szczęścia co wzmaga ochotę na seks.
  • orzechy włoskie – symbol płodności pozwalający zawsze być w dobrej formie.
  • miód – lekkostrawny środek, który w szybkim czasie dodaje energii i witalności.
  • podroby – wątroba, żołądek, nerki, flaki, móżdżek – to wszystko afrodyzjaki. W różnych częściach świata występują inne inspirujące alternatywy i tak na Węgrzech spożywa się kogucie grzebienie, na Bałkanach jagnięce oczy, natomiast w Hiszpanii bycze jądra.
  • jajka– surowe, lekko ścięte lub jako kogel-mogel. Dodają energii, zapewniają dobre samopoczucie oraz zwiększają płodność.

Autor: Klaudia

Komentarze (0)

Inne artykuły

Medycyna kuchenna: soda oczyszczona i jej zasady

Kluczowym pojęciem, które określa funkcjonowanie naszego organizmu jest homeostaza. Jest to stan równowagi, w której wszystkie czynniki potrzebne człowiekowi do aktywnego i rozwojowego funkcjonowania istnieją ze sobą w odpowiedniej harmonii. Ta równowaga odpowiedzialna jest za...

Czytaj dalej

Kapusta kiszona: nic jej nie pokona!

Stara wiedźma znad rozlewiska swoimi stopami potrafiła działać na kapustę, jak Andrzej Gołota na przeciwników, z tą jednak różnicą, że ugniatana przez kobietę kapusta stawała się tym lepsza, im więcej zadawano jej ciosów. Wydawała ona...

Czytaj dalej

Jedzmy kasze, bo warto!

Znane od wieków stanowiły podstawę żywieniową ludności całego świata. Często gościły na stołach ubogich, prostych ludzi, ale doceniali je także zamożni władcy – królowały w jadłospisie Kazimierza Wielkiego czy Władysława Jagiellończyka. To wszystko dzięki dużemu...

Czytaj dalej

Ciekawostki o warzywach w stanie kiełkowania

Kiełki warzyw nie są jeszcze warzywami, ale już nie ich nasionami, a jednak zawierają w sobie cały przekrój witamin, które właśnie w tej początkowej fazie wzrastania najsilniej uderzają swoją siłą i smakiem. To w kiełkach...

Czytaj dalej
Więcej artykułów