Zupa z tofu i szpinaku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2372
Zupa z tofu i szpinaku
fot. Laurel Fan / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g suszonego tofu
  • 2 piersi z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 l wody
  • pęczek szpinaku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Piersi z indyka dokładnie umyć, natrzeć solą oraz pieprzem, pokroić w kostkę i gotować do miękkości na małym ogniu. Dodać drobno pokrojone ząbki czosnku, pokrojone w słomkę tofu i razem gotować. Szpinak i natkę pietruszki dobrze opłukać, pokroić drobno, dodać do zupy i zagotować. Następnie zupę doprawić do smaku i przelać na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów