Zupa rybna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2963

Składniki:

  • 1,5 kg karpia lub innej ryby (najlepszy filet)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • 1 pora
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Karpia lub inną rybę sprawić oskrobać, pokroić w dzwonki. Warzywa zalać 6 szklankami wrzącej wody, posolić, dodać obraną cebule. Gotować 25 minut. Dodać porcje ryb, liście laurowe, doprawić sola i odrobiną cukru. Całość gotować na małym ogniu 30 minut. Gotową zupę podać z grzankami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów