Zupa parówkowa z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3309
Zupa parówkowa z serem
fot. dbgg1979 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie parówek cielęcych 330 g (Bobaski)
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • 2 łyżki startego sera żółtego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól

Opis przygotowania:

Przecier pomidorowy wlać do rondla, dodać do tego masło, roztopić i dobrze wymieszać. Parówki pokroić na kawałki, dodać do przecieru pomidorowego, podlać dwoma szklankami wody i zagotować. Pod koniec gotowania zupę doprawić do smaku solą i przelać na talerz. Całość posypać startym serem żółtym i udekorować rodzynkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów