Zupa letnia

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 2359
Zupa letnia
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • 4 kalarepki,
  • 1 marchew,
  • 2 ziemniaki,
  • cebula,
  • 5 szklanek bulionu,
  • 2 łyżki masła,
  • 6 łyżek śmietany,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka pietruszki

Opis przygotowania:

Warzywa kroimy w drobną kostkę. Roztapiamy masło i kilka minut dusimy na nim warzywa. Gdy zmiękną podlewamy je rosołem. Gotujemy, gdy warzywa są już miękkie dodajemy makaron, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami ciepłej zupy i wlewamy do garnka. Zagotować i gotowe.

Autor: monika4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów