Zupa letnia
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 2359
Składniki:
- 4 kalarepki,
- 1 marchew,
- 2 ziemniaki,
- cebula,
- 5 szklanek bulionu,
- 2 łyżki masła,
- 6 łyżek śmietany,
- sól,
- pieprz,
- natka pietruszki
Opis przygotowania:
Warzywa kroimy w drobną kostkę. Roztapiamy masło i kilka minut dusimy na nim warzywa. Gdy zmiękną podlewamy je rosołem. Gotujemy, gdy warzywa są już miękkie dodajemy makaron, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami ciepłej zupy i wlewamy do garnka. Zagotować i gotowe.
Komentarze (0)