Zapiekanka z hamburgerów i chrupek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1110
Zapiekanka z hamburgerów i chrupek
fot. megh28 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g chrupek kukurydzianych
  • 200 g tartego sera cheddar
  • 3 łyżki oleju
  • 2 gotowe hamburgery
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Hamburgery wyciągnąć z opakowania i pokroić na drobne kawałeczki. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego pokrojone wcześniej hamburgery. Mięso smażyć do chwili, aż zmieni kolor na ciemniejszy, wtedy dodać do niego pokrojoną cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Kiedy to nastąpi, całość ściągnąć z patelni, przełożyć do brytfanki i dodać do tego chrupki kukurydziane. Wszystko posypać tartym serem cheddar, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni i piec do chwili, aż ser się roztopi. Po upieczeniu zapiekankę wyciągnąć z piekarnika i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów