Zapiekanka z hamburgerów i chrupek
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1286
Składniki:
- 250 g chrupek kukurydzianych
- 200 g tartego sera cheddar
- 3 łyżki oleju
- 2 gotowe hamburgery
- 2 cebule
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Hamburgery wyciągnąć z opakowania i pokroić na drobne kawałeczki. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego pokrojone wcześniej hamburgery. Mięso smażyć do chwili, aż zmieni kolor na ciemniejszy, wtedy dodać do niego pokrojoną cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Kiedy to nastąpi, całość ściągnąć z patelni, przełożyć do brytfanki i dodać do tego chrupki kukurydziane. Wszystko posypać tartym serem cheddar, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 stopni i piec do chwili, aż ser się roztopi. Po upieczeniu zapiekankę wyciągnąć z piekarnika i podawać na ciepło.
Komentarze (0)