Zapiekanka batatowo-bananowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1415
Składniki:
- 200 g rozpuszczonego masła
- 4 duże bataty
- 4 banany
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Bataty oraz banany umyć i osączyć z wody. Bataty obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry o grubości 5 mm i przełożyć do brytfanki. Następnie banany obrać ze skóry, pozbawić końcówek, a miąższ pokroić w cienkie krążki i wyłożyć je na pokrojone wcześniej bataty. Całość polać roztopionym masłem, posypać brązowym cukrem, cynamonem i szczyptą soli. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piec do miękkości batatów. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.
Komentarze (0)