Szparagi z kozim serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2606
Składniki:
- 40 g zielonych szparagów
- 25 dag koziego sera twarogowego
- pęczek rukoli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Rukolę dokładnie opłukać, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Szparagi oczyścić z końcówek, umyć, zalać lekko osoloną wodą w taki sposób, aby nie wystawały i gotować do miękkości. Następnie odcedzić, wyłożyć na rozgrzaną oliwę na patelni, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i smażyć przez 3 minuty. Po tym czasie przełożyć na rukolę. Całość posypać rozdrobnionym serem twarogowym.
Komentarze (0)