Wino musujące
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: trudne
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2621
Składniki:
- wino musujące
- 2 kumkwaty
- posiekany orzech pistacji
Opis przygotowania:
Jeden kumkwat lekko naciąć na dwóch przeciwległych stronach i wywinąć jak płetwy. Drugi owoc przeciąć na pół i wykroić ze skóry płetwę ogonową. Rybę lekko naciąć i w nacięcie wetknąć płetwę ogonową. Z drugiego kumkwatu wyciąć płetwę grzbietową i umocować na grzbiecie ryby. Wyciąć otwory na oczy i wetknąć w nie małe kawałki pistacji naciąć rybę na brzuchu i nasadzić na szklankę. Szklankę napełnić winem musującym.
Komentarze (1)
Już widzę, jak ludzie "nasadzają" na brzeg szklanki makrelę albo inną rybę...