Wino musujące

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: trudne
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2621
Wino  musujące

Składniki:

  • wino musujące
  • 2 kumkwaty
  • posiekany orzech pistacji

Opis przygotowania:

Jeden kumkwat lekko naciąć na dwóch przeciwległych stronach i wywinąć jak płetwy. Drugi owoc przeciąć na pół i wykroić ze skóry płetwę ogonową. Rybę lekko naciąć i w nacięcie wetknąć płetwę ogonową. Z drugiego kumkwatu wyciąć płetwę grzbietową i umocować na grzbiecie ryby. Wyciąć otwory na oczy i wetknąć w nie małe kawałki pistacji naciąć rybę na brzuchu i nasadzić na szklankę. Szklankę napełnić winem musującym.

Autor: kasinka

Komentarze (1)

Już widzę, jak ludzie "nasadzają" na brzeg szklanki makrelę albo inną rybę...

Podobne przepisy

Więcej przepisów