Wielkanocny sos do wędlin

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 3026

Składniki:

  • 150 g marynowanych grzybów leśnych
  • 150 g ogórków konserwowych
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek śmietany
  • 3 łyżki jogurtu
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Marynowane ogórki i grzyby posiekać bardzo drobno, a potem wymieszać z majonezem, kwaśną śmietaną i jogurtem naturalnym. Następnie całość doprawić do smaku cukrem, pieprzem i solą i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Sos idealnie nadaje się do podawania z szynką lub do jajek ugotowanych na twardo.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów